Úvod » Zprávy

Informace ze schůzky s rodiči

publikováno 23.09.2019

Jsme cyklistický kroužek. Během tréninků se snažíme děti naučit správné jízdě na horském kole - správně používat brzdy či bezpečně a správně překonat umělé i přírodní překážky. Tréninky nejsou zaměřené na systematickou přípravu na závody.

Řídíme se školním rokem. To znamená, že o prázdninách tréninky nejsou. Od září do konce října jsme na kole. Poté přecházíme do tělocvičny. Zpět na kolo se vracíme koncem března. Budeme se podřizovat počasí.

O velkých prázdninách pořádáme cyklistický příměstský tábor pro děti. A uskutečňovali jsme středeční vyjížďky na kole pro rodiče s dětmi, které zajišťoval Petr Báder.

Máme přes 80 dětí, proto musíme udělat přihlašovací systém a určit si pravidla, abychom mohli zajistit kvalitní a bezpečné tréninky bez zbytečného čekání.

 

SKUPINY NA KOLE:
Skupina „A“ je určena pro děti roč. narození 2015, 2014 a 2013 (tréninkové dny pondělí a čtvrtek)
Skupina „B“ je určena dětem roč. narození 2012 a 2011 (tréninkové dny pondělí a úterý)
Skupina „C“ je určena dětem roč. narození 2010 a starší (tréninkové dny úterý a čtvrtek)

 

TRÉNINKOVÉ DNY NA KOLE:
Pondělí - skupina A + B trénink začíná v 17.00
Úterý - skupina B + C trénink začíná v 17.00
Čtvrtek - skupina C + A trénink začíná v 17.00

 

TRÉNINKOVÉ DNY V TĚLOCVIČNĚ:

Úterý – 18.00 – 19.00 – prozatím věkem ani výkonností neomezeno

Čtvrtek – 19.00 – 20.00 – prozatím věkem ani výkonností neomezeno

Začínáme ve čtvrtek 31. 10. 2019. V úterý 29. 10. tělocvična není, jelikož děti mají podzimní prázdniny.

Po zjištění počtu dětí (ještě před startem tělocvičny) budou možná úpravy díky kapacitě.

 

CO MÍT NA TRÉNINKU NA KOLE:

1. PITÍ - Každé dítě musí mít na tréninku své pití. Pokud nemá dítě místo v kole na košík s bidonem, dobrou variantou jsou batohy s rezervoáry. Dělají se i dětské, které neomezují v pohybu.

2. KARTIČKA – každé dítě od nás dostane zalaminovanou kartičku, na které bude uvedeno jeho jméno s kontakty na rodiče a trenéry a krevní skupina dítěte. Jakmile tuto kartičku vyrobíme, prosíme, aby ji mělo dítě u sebe v kapse či batůžku na tréninku.

3. KARTIČKA POJIŠŤOVNY – každé dítě bude mít také u sebe na tréninku kartičku pojištěnce. Nedávejte dětem originál. Kartičku okopírujte.

4. DUŠE – každý bude mít u sebe na tréninku náhradní duši, která odpovídá jejich kolu. Tzn. správný rozměr a ventilek. Mladší děti - ze skupiny A - si duši mohou nechat v budce. Vždy se pohybujeme v blízkosti a dětem se většinou ta duše nevejde s brašničkou na kolo. Prosím o podepsání krabičky. Poté nemusíte krabičku s duší pořád přivážet a odvážet, může zůstat v budce.

5. CHRÁNIČE – děti musí mít kvalitní otestovanou helmu. Další chrániče (páteřák,  kolena, lokty) jsou vítané. Jen dejte dětem takové, které je neomezují v pohybu a nepadají.

 

KOLO:

Prosíme všechny, aby děti měly kola v pořádku. Na tréninku nemůžeme řešit servis kola. Potom všichni stojí a musí čekat!

 

CO MÍT DO TĚLOCVIČNY:

1. pití

2. obuv do tělocvičny

3. kraťasy a krátké tričko – bývá tam hodně teplo

 

PLATBA:

Poplatek se hradí za celý měsíc. A to rozděleně pro ty, kteří chodí:

2x týdně –  500,-Kč/měsíc

1x týdně –  250,- Kč/měsíc.

Platbu proveďte vždy do 15. dne daného měsíce na č.ú. 256101382/0300. Jako variabilní symbol použijte datum narození Vašeho potomka ve formátu DDMMRRRR. Do poznámky uveďte měsíc, za který platíte.

 

PŘIHLAŠOVÁNÍ NA TRÉNINKY:

Prosím o důsledné přihlašování na trénink v systému aspire.banda.cz. Nejlépe minimálně 2 dny dopředu. Lepší je naklikat si všechny dny dopředu, kdy máte v plánu na trénink přijít, a pak tréninky odhlašovat. Důvodem je zajištění dostatečného počtu trenérů a tím i bezpečnosti, dále pro připravení rozdělení do skupinek apod.

V případě nemoci můžete odhlásit opět v systému na poslední chvíli.

 

Postup při přihlašování na trénink či nějakou akci:

Prosím přihlaste každé dítě zvlášť (máte-li u nás více dětí), potřebujeme v systému vidět počty dětí.

Přihlásit se k tréninku proveďte kliknutím do kalendáře na daný termín a pak zadat "Ano, přijdu" či "Ne, nepřijdu". Nezapomeňte to potvrdit "odeslat".

 

Odhlášení z tréninku:

Odhlášení tréninků např. z důvodu nemoci dělejte stejně jako přihlášku. Klikněte na "Ne, nepřijdu" a potvrďte "odeslat". I když už jste byli přihlášeni, systém se přepíše.

 

RUŠENÍ TRÉNINKŮ:

Pokud se bude trénink rušit kvůli počasí, bude uvedeno hodinu před tréninkem v systému v komentářích pod daným tréninkem.

Není v našich silách všem odepisovat na smsky a e-maily a zvedat telefony.

 

INFORMACE:

Veškeré informace se od dnešního dne budou psát jen v systému aspire.banda.cz pod Aktuality, Články či Zprávy. Nebudeme již rozesílat hromadné maily. Proto prosíme o nahlédnutí i do těchto sekcí.

 Můžete si v „můj profil“ zaškrtnout „Zasílat e-mailem upozornění na nové články“ a na váš e-mail přijde upozornění při vložení nového článku, aktuality či zprávy.

V kalendáři v systému aspire.banda.cz nejsou uvedeny jen tréninky, ale i další akce jako například závody, které jsou v blízkosti Brna a jsou zde kategorie pro děti.

Další informace můžete najít i na facebooku.

 

OBJEDNÁVÁNÍ CYKLO OBLEČENÍ:

Oblečení (dresy, kalhoty, doplňky) budeme objednávat dvakrát v roce. Vzhledem k dlouhým dodacím termínům asi nemá smysl objednávat věci na podzim, protože dodání by bylo někdy koncem října a do jara děti vyrostou.

Objednací termíny:

  1. objednávka do 31. 1. 2020
  2. objednávka do 30. 4. 2020

Došlé objednávky zašleme do výroby. Tyto objednávky budeme prozatím objednávat mailem (jméno, velikost dresu, velikost kalhot,…).

Objednací e-mail je vidlak@sportprobrno.cz

Po spuštění nového systému to snad půjde udělat přímo.

 

BUDOUCNOST:

Do budoucna plánujeme i závodní skupiny pro děti, ale prozatím na to není kapacita a nelze pořádně zajistit.

Starší 12ti let mají možnost se systematicky připravovat na závody s týmem GT opportunity Brno, který se zaměřuje na závody v cross-country. Nejedná se však o žádný kroužek, ale doopravdy o systematickou přípravu. Více informací u Lucky Veselé.

O velkých prázdninách pořádáme cyklistický příměstský tábor pro děti, který plánujeme i o dalších prázdninách.

O velkých prázdninách určitě budou i nějaké vyjížďky (např.středy děti s rodiči).

Do budoucna chceme pořádat i cyklo víkendy – kempy  – pro rodiče s dětmi, rodiče či mámy. Kde můžeme zajistit nejen tréninky na kole ale například i povídání o správném stravování sportujících dětí apod.

O všech těchto akcích budete informováni v systému a přihlašovat se na ně budete stejně jako na tréninky.

V zimě bychom rádi dětem zajistili tréninky techniky na kole. Prozatím se nám ale nepovedlo najít prostory, kde bychom mohli rozmístit překážky a jezdit přes ně na kolech.

 

ZAJIŠTĚNÍ CYKLO MATERIÁLU, OBLEČENÍ A SERVIS KOLA:

Nové kolo či jiný cyklomateriál můžete nakoupit ve spřáteleném obchodě Cyklospeciality.

Od firmy Aspire můžeme sehnat kola GT či Cannondale. V Aspire, vzhledem k tomu, že je pouze velkoobchod budeme řešit kumulovanou objednávkou.

 

BAZAR:

V novém přihlašovacím systému, který je v řešení, se počítá i s kolonkou bazar, kde si budete moci mezi sebou prodávat již nepotřebný cyklomateriál.

 

 

Aktualita

Letní příměstské tábory
Jarní tréninky se nám rozbíhají a my už také řešíme letní akce. V létě budeme pořádat příměstské tábory. Stejně jako jiné roky bude jeden v červenci a druhý v ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
891011121314
1516171819 2021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace